Tuesday 31 March 2015

Cum se monteaza plasele cu balamale ?



Plase tantari cu balamale
Plasele de tantari cu balamale sunt cele mai comune tipuri de plase impotriva insectelor, asa ca acestea sunt si cele mai intalnite la case sau apartamente. Un alt argument pentru aceasta este insa si usurinta cu care ele se pot monta, nefiind nevoie de interventia unui specialist, procesul putand fi realizat chiar si de catre proprietarul locuintei. Pe de alta parte insa, trebuie stiut si ca pe timpul iernii este recomandat ca acestea sa fie demontate, pentru a putea fi ferite de frig si de zapada. Asadar, cel mai probabil este ca ele sa trebuiasca montate in fiecare an.
Montarea in sine nu este nici pe departe chiar atat de dificila, fiind nevoie sa fie luate cateva masuri preliminare de precautie, in functie de cativa indicatori. Fiecare material pentru ferestre este unic si are propriul sau mod de constructie, asa ca exista posibilitatea ca montarea sa difere de la un material la altul. Luati acest lucru in considerare si asigurati-va ca aveti un spatiu de cel putin 1 cm pentru suportul balamalelor si a cadrului plasei. Apoi, geamurile duble pot pune si ele probleme, in acest caz fiind nevoie de un spatiu chiar mai mare pentru fixarea plaselor.
In aparenta, montarea plaselor impotriva insectelor este una simpla si daca umblati cu grija si aveti un minim de cunostinte, nici nu ar avea de ce sa nu fie asa. Primul pas este reprezentat de fixarea pe geam (sau usa, dupa caz) a celor doua sau trei balamale. Apoi se fixeaza si rama impreuna cu sistemul de inchidere a plasei. Atat pe rama cat si pe geam se vor gasi astfel doua piese care trebuiesc cuplate pentru a finaliza montarea. Dupa ce se realizeaza si acest lucru (prin fortare, dar nu foarte intensa, sau prin magnet, asa cum este pravazut la unele modele), se poate spune ca plasele sunt montate.
La venirea iernii insa, este nevoie ca plasele sa fie demontate pentru a fi ferite de intemperii. Nici procesul invers nu este unul foarte complicat, incepandu-se cu decuplarea ramei de geam si terminandu-se cu scoaterea balamalelor. Partea negativa este aceea ca procesul trebuie sa fie repetat in fiecare an, asa ca, daca va doriti, puteti apela la niste plase tantari cu rulou. Acestea sunt montate permanent, insa este nevoie de un specialist, interventia fiind una mai dificila.
Cu toate acestea, plasele cu balama sunt alternativa mai ieftina si inca sunt preferate de majoritatea cumparatorilor.

No comments:

Post a Comment