Tuesday 31 March 2015

Sfaturi pentru ingrijirea plaselor impotriva tantarilor

De ani de zile plasele impotriva tantarilor sunt cele mai simple metode de a-ti proteja casa impotriva insectelor. Si odata cu aparitia geamurilor termopan, acestea au avansat si ele. Asa incat, astazi, avem parte de trei tipuri principale de plase: cu balamale, de tip rulou si plisse. Insa, doar simpla montare a acestora nu este de ajuns pentru a-ti garanta o utilizare indelungata si la standardele de calitate pe care ti le-ai putea dori.
Asadar, este nevoie de un proces responsabil de ingrijire a plaselor, pentru ca perioada lor de viata sa fie prelungita pentru un timp cat mai indelungat.
Plasele care au nevoie de cea mai multa atentie sunt cele cu balamale. Asta pentru ca, pe timp de iarna, plasele pot fi cu usurinta afectate de ger, de vant si de zapada si, in consecinta, stricate. Este nevoie ca ele sa fie demontate in apropierea iernii pentru a fi astfel ferite de intemperii, urmand a fi montate din nou primavara. Celelalte doua tipuri de plase sunt protejate in timpul anotimului rece si nu pot fi demontate cu atat de mare usurinta, de altfel nefiind nevoie de asa ceva. Asta nu inseamna insa ca proprietarul nu trebuie sa aiba grija de ele.
Plasele de tip rulou sunt actionate cu ajutorul unui siret, asa ca acesta trebuie cat de cat protejat pentru a nu se rupe. Nu trebuie sa se traga foarte tare de el si, daca se evita acest lucru, nu ar trebui sa intervina nicio problema. Pe de alta parte, plasele plisse sunt mai rezistente si modul lor de actionare (precum o usa glisanta) le expune la mult mai putine pericole.
Ingrijirea plaselor se realizeaza insa aproximativ la fel pentru toate tipurile de plase. Acestea sunt cele mai afectate de depunerile de praf, care pot impiedica aerul sa circule. Pentru acestea, cea mai buna solutie este stergerea plaselor cu un burete umed la perioade regulate. Uscarea se face natural, asa ca nu trebuie sa interveniti. O modalitate alternativa este utilizarea unui aspirator, dar folosirea buretelui este una mult mai facila. Deoarece ele se si demonteaza, plasele cu balamale pot fi spalate si in cada, mai ales daca acestea sunt foarte murdare.
Asadar, nu este greu deloc sa intretii plasele impotriva insectelor, pentru a le asigura acestora o perioada de utilizare cat mai indelungata. Spalarea se face cu usurinta si doar un singur tip de plase, cel cu balamale, trebuie demontat pe timpul iernii.

No comments:

Post a Comment